Egyszülő.hu | Alapítvány

Egy hely. Egy esély. Sok találkozás.

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2005-ben jött létre, hogy segítse azt a társadalmi csoportot, amely a legnagyobb magyarországi kisebbség, ám szinte semmilyen megkülönböztetett segítséget nem kap. Éppen ellenkezőleg: mind a mai napig gyakran erős negatív megkülönböztetés éri őket a mindennapokban. Ma kb. 300 000 családból hiányzik az egyik szülő és ezek a családok több mint félmillió gyereket nevelnek

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elsődleges feladatának tekinti, hogy

  • információt nyújtson a gyakorlati (jogi, pénzügyi, pszichológiai stb.) kérdésekbe
  • lehetőségeihez mérten adományokkal segítse a rászoruló családokat
  • alkalmat teremtsen arra, hogy a szülők saját tapasztalataikon keresztül segítsék egymást
  • a gyermeküket egyedül nevelők számára elősegítse a munkahelyi és társadalmi esélyegyenlőség megteremtését
  • megszüntesse az egyedülálló szülők elszigeteltségét, elmagányosodását
  • lehetőséget teremtsen társadalmi párbeszéd folytatására az egyre növekvő számú egyszülős családokról.

Az alapítvány csaknem 12 éves működése után lehetőséget kapott arra, hogy Egyszülős Központot hozzon létre Budapesten, amely egy országos hálózat modellintézménye lesz.

Néhány példa az alapítvány eddigi tevékenységéből:


szociális tevékenység

A szegénységben élő egyszülős családok magas száma miatt az alapítvány szociális feladatokat is ellát: adományokkal (ruha, élelmiszer, tanszer) segítjük a hozzánk fordulókat. Az elmúlt években karácsonykor például 10-15 rászoruló család számára osztottunk ki egyenként 35 kg-nyi tartós élelmiszercsomagot.


táboroztatás

2017 nyarán közel 300 gyermek nagyon kedvezményes nyaralását tettük lehetővé. A korábi években nyári tábort szerveztünk rászoruló gyerekeknek illetve tehetséges gyerekek táboroztatását segítettük a Messzehangzó Alapítvánnyal együttműködve.


tanácsadás egyedül nevelő szülőknek

A szervezet tanácsadói tevékenysége minden területen szakértők segítségével történik.


konferenciák szervezése

„… és rajtuk ki segít?” – országos konferencia az egyszülős családokról

A témában az első országos szakmai konferenciát rendeztük meg szakemberek és érintettek részvételével. A több mint 200 résztvevő olyan előadókat hallgathatott meg a témában, mint Ferge Zsuzsa, Vekerdy Tamás, Lukács Zsolt vagy a brit testvérszervezetet képviselő Nigel Purkis.

". tényleg nem akadály?" – országos konferencia az egyedül nevelő szülők munkaerő-piaci esélyeiről

A témában országos szakmai konferenciát rendeztünk meg szakemberek és érintettek részvételével. Az előadók között volt Dr. Frey Mária, Vekerdy Tamás, Dr. Ádám Szilvia vagy a brit kormányzati oldalt képviselő Chris Pond.


partnerségi háló kiépítése

A szervezet számos magyarországi családsegítő, gyerekjóléti szervezettel együttműködve végzi a tevékenységét. Hiszünk abban, hogy egymást támogatva, egymás munkáját erősítve messzebbre juthatunk. Vidéken több helyen is működik már egyszülős klub, az új klubok beindulását segítkük, ösztönözzük.


nemzetközi partnerségek

Megalakulásunktól kezdve rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a nemzetközi kapcsolatok kiépítésére és fejlesztésére. Számos országban működnek olyan jó gyakorlatok, amelyeket itthon is kiválóan lehetne alkalmazni. A jó nemzetközi kapcsolatok kitűnő példákat és fontos tapasztalatokat is nyújtanak. 2017 óta tagjai vagyunk az Európia Családsegítő Szervezetek Szövetségének, a COFACE-nek.

COFACE

EZ TÖRTÉNIK, TÖRTÉNT NÁLUNK

Az Egyszülős Központ létrehozásának lehetősége új távlatokat nyitott meg számunkra. 2017 eleje óta nagyon intenzíven dolgozunk a központ létrehozásán. Ezen az oldalon folyamatosan nyomon követhetik az alapítványban folyó munkát.

 

FONTOS DOKUMENTUMOK

Alapító okirat

Pénzügyi beszámoló 2016

Pénzügyi beszámoló 2015

Pénzügyi beszámoló 2014

Pénzügyi beszámoló 2013

Pénzügyi beszámoló 2012

Pénzügyi beszámoló 2011

Az alapítvány pénzügyi beszámolói megtalálhatók a birosag.huoldalon is, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány adatai között.


BANKSZÁMLASZÁMUNK

62100229-11024635

 

 

Magyarországon többszázezer családból hiányzik az egyik szülő, nekik szeretnénk segíteni.

Kérjük, segíts Te is adód 1%-ával!  Adószámunk: 18258590-2-43

1% az 1szülőkért.


Friss hírek

Így történt

Online látogatók

Oldalainkat 38 vendég és 0 tag böngészi