Válástársas - társasjáték-tesztelés

Válástársas - társasjáték-tesztelés

Egy különleges társasjáték, a Válástársas tesztelési fázisba érkezett és ehhez keresünk tesztelő játékosokat. Gyertek, legyetek ti az elsők, akik kipróbáljátok!

A játék vagyonmegosztás folyamatában segíti a játékban résztvevőket.  A tesztelők egyszerre segítenek a társasjáték tökéletesítésében és választ kaphatnak nyitott kérdéseikre.

Létszám: maximum 10 fő 

Időpont: 2023. szeptember 26. (kedd), 17:00-18:30 

Játék leírása: 

A válástársas a vagyonmegosztás folyamatában, az azzal kapcsolatos döntésekben nyújt segítsége. Ebben a szakaszban erős érzelmi megterhelés alatt, ami egy válás során gyakran előfordul, nem mindig könnyű jó döntést hozni.

Ezen kívül a jogszabályok és lehetőségek teljes ismerete sem várható el mindenkitől, így sokszor akaratlanul sem pontos információk alapján születnek meg a döntések. Viszont az akkori megállapodások az egykori házasfelek életét és lehetőségeit hosszú távon befolyásolhatják. Ezért nagyon fontos, hogy alapos és higgadt mérlegelés történjen mindkét fél részéről, tények alapján.

A válástársas (mint pl. a Monopoly) egy táblás játék formájában modellezi a vagyonelemeket és szituációkat, életszakaszokat. Így átláthatóan, elvonatkoztatva az érzelmileg megterhelő alaphelyzettől, különösebb jogi tudás nélkül követhetőek az ingatlanok, ingóságok és minden olyan vagyonelem útja, ami a megállapodáskor annak része kell legyen.

A játék a jogi tanácsadást nem helyettesíti, sőt, inkább az arra való felkészülésre hivatott. Viszont a játék menetét követve igen rövid idő alatt (a játék időtartama kb. 40 perc) a különvagyonok szétválasztása és a várható vagyonmegosztási kimenetek területén is szilárdabb alapot adhat a szerződések előkészítéséhez.

Lehet ketten is játszani, de játszhatja csak az egyik fél is mindkettejük nevében. 

A játék fejlesztői Ferenczi-Salgó Adrienne közgazdász és Dr. Csányi-Hajdú Petra jogász

Jelentkezés:

...
Egyszülős Alapítvány

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ Buda
Cím: Budapest 1122 Magyar Jakobinusok tere 1.