Pikáns és egészséges: ezért szeretjük a gránátalmát

Gyönyörű, pikáns és annyira egészséges, hogy oldalakat lehetne írni az élettani hatásairól. Kicsit macerás a csodás rubinvörös magokhoz hozzájutni, de a youtube-on több trükköt is bemutatnak. Higgyétek el, érdemes megdolgozni értük.
Pikáns és egészséges: ezért szeretjük a gránátalmát

Konyhapult | GASZTROPikáns és egészséges: ezért szeretjük a gránátalmátOctober 19, 2017|egyszulo.huGyönyörű, pikáns és annyira egészséges, hogy oldalakat lehetne írni az élettani hatásairól. Kicsit macerás a csodás rubinvörös magokhoz hozzájutni, de a youtube-on több trükköt is bemutatnak. Higgyétek el, érdemes megdolgozni értük.  Fotó: Nathalie Jolie/Unsplash A perzsa eredetű gyümölcs a világon mindenütt elterjedt és rengeteg monda, történet is kapcsolódik hozzá. Több mint 5000 éve termesztik és a gyógyításban is használják, nem véletlenül. Ilyen sok pozitív élettani hatás talán egyetlen gyümölcsről sem bizonyosodott be: antioxidáns és gyulladáscsökkentő, vitaminok és rostok forrása, védi a szívet és az érrendszert, nyugtatja a gyomrot, segít rendben tartani a vérnyomást és a súlyunkat, de még a depresszió és a csontritkulás ellen is hatásos. Ezzel egyáltalán nem soroltam fel minden jótékony hatását, de ahhoz talán elég hosszú a lista, hogy megpróbáljátok ezt a csodálatos gyümölcsöt beiktatni az étrendbe (még ha nem is túl olcsó).   Egy átlagos gránátalmában 600 mag van és a kivarázslásuk jó móka is lehet. Ha kettévágjátok, és egy kanalat adtok a gyerek kezébe, biztos szívesen kiütögeti a magokat, és közben be is kap párat. Nem baj, ha minden csupa lé lesz, mert a kicsi izgalmas feladatot kap, és boldog lesz, ha pár szemet a kakaós sütire rakhat (vagy palacsintára, piskótára, szinte bármilyen süteményre). Persze nem csak édességekhez passzol az édes-savanyú ízével, de mivel a gyerekek nem nagyon szeretik a salátát, ez tűnt elsőre kézenfekvőnek. Azért a saláta mellett se menjünk el szó nélkül. Ha egy diétás vitaminbombát szeretnétek szó szerint 10 perc alatt összedobni, a legjobb választás az édeskömény-olajos hal-narancs-gránátalma négyese. Hihetetlenül finom, és mivel nem sokan ismerik, vendégvárónak is igazi különlegesség. Egyébként pedig legyetek bátrak és lazák a gránátalmával! Párosítsátok csirkével, pulykával, bármilyen hallal, vagy keverjétek a rizsbe zöldborsó helyett.      Tags:gránátalmagyümölcsrecept