Sajtómegjelenések

Az egyszülős családoknak is jár a nyári pihenés

A WMN riportja bemutatja, hogy az Egyszülős Központ milyen szerepet játszik a gyerekeiket egyedül nevelő szülők támogatásában, különösen a nyári vakáció idején, amikor az oktatási intézmények bezárnak. A cikkből kiderül az is, hogy a központ hogyan pótolja a hiányt, biztosítja a szükséges segítséget és milyen közösségi élményt nyújt az érintetteknek.

Jelentősen nőtt az egyedülálló édesapák száma

Az utóbbi évtizedben jelentősen nőtt az egyedülálló apák száma Magyarországon. A felmérések szerint 64 ezer apa neveli együttélő társ nélkül a gyerekeit.A témával kapcsolatban Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója mesélt a Mokkában. 

Minden negyedik gyermeket Magyarországon egyedülálló szülő nevel

Az egyedülálló szülők kihívásai kerültek fókuszba az Egyenlítő Alapítvány Hard Talks legutóbbi eseményén. A rendezvény vendége volt Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője is. A beszélgetésről az Index készített összefoglalót.

Együttműködés az online gyermekvédelem érdekében

Az online gyermekvédelem érdekében kötött együttműködési megállapodást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítvánnyal.

Fókuszban az egyszülőség

Az egyedülálló szülők sokszínűségéről és közös küzdelmeikről mesélt a Budapesti Korai Fejlesztő Központ webolalán megjelent interjúban Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője. A cikkben szóba került az is, hogy milyen lehetőségekkel igyekszik támogatni a Központ azokat, akik segítséget kérnek.

Az egyszülős családokról beszélgettünk a Jazzy Rádióban

A Család Nemzetközi Napja alkalmából Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője a Jazzy Rádió reggeli műsorában beszélt az egyszülős családokról, valamint a központ által nyújtott adományokról, programokról és szolgáltatásokról.

Adománnyal segít az Egyszülős Központ

Mintegy 10 millió forint értékű tisztítószer-, tisztálkodószer- és élelmiszeradománnyal támogatja az egyszülős családokat az Egyszülős Központ. A részletekről Nagy Anna, a központ vezetője beszélt a Tv2 Mokka című műsorában.

Miben különbözik a magyar és a japán egyszülős családok helyzete?

Egy különleges cikk jelent meg az Egyszülős Központról. A japán President Online mutatta be a központ működését és egyedülállóan sokszínű tevékenységét. Átfogó írásukban kitérnek a hazai szabályozásokra és arra is, hogy milyen lehetőségeik vannak a gyermeküket egyedül nevelő szülőknek Magyarországon.

„A kudarcaim tesznek azzá, aki vagyok”

Felhővonal címmel készített négyrészes rövidfilmsorozatot az Egyszülős Központ. Az epziódokban veszteségről és megújulásról, elbotlásról és újrakezdésről mesélnek ismert emberek. A bemutatóról készített összeállítást a Képmás magazin.

Nem csonka, csak egyszülős

Mit jelent az egyszülővé válás, hogyan változnak meg a mindennapok és milyen a társadalmi környezet? Az egyszülős családok magyarországi helyzetéről ír az Indexen megjelent véleménycikkében Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

Üdüléssel támogatja az Egyszülős Központ a sérült gyermeket nevelő családokat

A sérült gyermeket nevelő egyedülálló szülők sokféle területen érzik, hogy segítségre lenne szükségük, de leginkább a feltöltődés lehetősége hiányzik az életükből. Az Egyszülős Központ üdülési lehetőséget hirdetett kifejezetten sérült gyermeket nevelő egyszülős családoknak. A részletekről Nagy Anna beszélt az InfoRádióban.

Sérült gyermekkel egyedül

Anyagi problémák, időhiány, elszigetelődés, félelem a jövőtől: ezek voltak a leggyakrabban felsorolt nehézségek abban a kérdőíves kutatásban, amelyben a sérült gyermeket egyedül nevelő szülőket kérdezték. Az eredményekről „A könnyebb mindennapokért” címmel rendezett konferenciát a Találj Magadra Egyesület és az Egyszülős Központ. Az eseményről a Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsora készített összefoglalót.

A könnyebb mindennapokért

Jelenleg 341 ezer egyszülős család él ma Magyarországon és legalább 24 ezer fogyatékossággal élő gyereket nevel egyetlen szülő – mondta el Nagy Anna az Egyszülős Központ és a Találj Magadra Egyesület közös konferenciáján. Az eseményen szó volt a sérült gyermeket nevelő egyszülős családok helyzetéről, lehetőségeiről, oktatási és foglalkoztatási kérdésekről.

Karácsonyi adománykampányt indított az egyszülős központ

Az ATV Start című műsorának vendége volt Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

150 gyermek kaphatta meg álmai ajándékát idén

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője a Mokka műsorában mesélt az Angyalok pedig léteznek program részleteiről.