Tudnivalók Egyszülősöknek

Minden, amit az árvaellátásról tudni kell
2022. január 1-vel megváltozott az árvaellátás Magyarországon. Azon gyermekek, akik egyik vagy mindkét szülőjüket elvesztették és havi árvaellátásuk kevesebb volt mint 50.000 Ft, januártól mag (...tovább)
Egy szülővel gyerekszemmel
Az Egyszülős Központ egy négy kisfilmből álló animált sorozattal a gyerekek szemszögéből mutatja be, hogy milyen egyszülős családban felnőni.   Annak, hogy valaki csak az édesanyjával, vagy csak az édesapj&aac (...tovább)
Minden, amit a tartásdíj megelőlegezéséről tudni kell
Amit a tartásdíj megelőlegezéséről tudni kell Az új jogszabályoknak köszönhetően 2022. január 1-étől könnyebben, gyorsabban és sokkal több családnak lehet hozzájutni az elmaradt tartásdí (...tovább)
Jogi kisokos a gyermektartásdíj behajtásáról
Ez a jogi kisokos a témával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat tartalmazza. Természetesen nem helyettesíti a jogi tanácsadást, ami figyelembe tudja venni egy ügy konkrét sajátosságait.    2022. janu&aa (...tovább)
Váláskor
Hófehér menyasszonyi ruha, álomszép csokor, mosoly, gratulációk, nászút, aztán hazaérkezünk és kezdődik a közös élet. Jönnek a hétköznapok, a megoldandó problémák, (...tovább)
Özvegység
A szeretett társ elvesztése utáni kábulatból legtöbbször a „hogyan tovább?” kérdése rázza fel az özvegyen hátramaradt szülőt. Bármennyire is fájdalmas, az élet megy továb (...tovább)
Egyszülőknek
VEKERDY TAMÁS TANÁCSAI EGYEDÜL NEVELŐKNEK   "Férjemmel a szétköltözés előtt állunk, amiről már megegyeztünk. Jó, emberi, baráti viszonyban vagyunk, és anyagi tekintetben sincsen között (...tovább)
Családsegítők
Baranya Megye:   Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ ​ Székhelye, címe: 7632 Pécs, Anikó u 5. Levelezési cím: 7616 Pécs, Pf.: 32. Tel/Fax: 72/441-677, (...tovább)
Munkavállalás
Mik a jogaid munkavállaláskor? Mit vehetsz igénybe, mire vagy jogosult és meddig? Milyen alapvető fogalmakkal érdemes tisztában lenned, amikor munkát vállalsz vagy éppen felmondasz? Böngészhetsz a munkavállalási kisokosban.
Nevelési tanácsadók
Összegyűjtöttük a budapesti kerületek nevelési tanácsadóit, ha segítségre van szükséged, itt megtalálod, hol fordulhatsz hozzájuk.I. Kerületi Önkormányzat Nevelési Tanácsadó ​ Cím: 1012 Budapest, Logodi u. 80. Telefon: (+36 1) 375-3130, (+36) 20 910-21 (...tovább)
Tartásdíj kisokos
2022. január 1-től életbe lépett a módosított tartásdíj törvény. Kérdés-felelek formában összeszedtük nektek a legfontosabb tudnivalókat. Amit a tartásdíj megelőlegezéséről tudni kell Az új jogszabályoknak köszönhetően 2022. január 1 (...tovább)
Minden, amit a mediációról tudni kell
Mi is pontosan a bírósági közvetítés, mikor és milyen ügyekben érdemes igénybe venni? A mediációval kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és hasznos információkat Jancseczné dr. Kuczik (...tovább)