Páratlan Szülő Díj 2023

Átadtuk az idei Páratlan Szülő Díjakat  

A Millennium Házában került sor a Páratlan Szűlő Díj idei átadójára. 2023-ban negyedik alkalommal hirdettünk pályázatot a Páratlan Szülő Díjra olyan egyedülálló szülők részére, akik példát mutatnak a mindennapokban. Mivel minden évben több száz jelölés érkezik, ezért fontosnak tartottuk, hogy folytassuk a hagyományt. A díjjal azt a fáradhatatlan munkát szeretnénk elismerni, amit két szülő helyett végeznek az egyedülálló szülők.

A díjazott személyére bárki tehetett javaslatot. Olyan szülőket, illetve olyan nagyszülőket lehetett jelölni, akik egyedül nevelnek gyermeket. A felhívásra több száz inspiráló és megható történet érkezett, ezekből választottuk ki közönségszavazás keretében 2023. Páratlan Szülőit.

A zsűri az alábbi kategóriákban ítélt oda díjakat:

2023. Páratlan Anyukája: Diószeghy Eszter Hajnalka
2023.Páratlan Apukája: Raffael István
2023. különlegesen nevelő páratlan szülője: Vizhányó Rita
2023. Páratlan Nagyszülője: Kondász Gabriella

A rendezvényen egy különdíjat is kiosztottak: (A Nagycsaládosok Országos Egyesületének különdíja)

2023. Páratlan Nagycsaládos Szülője: Fazekas Katalin

"Az egyszülőség nem értékrend kérdése, nem függ a világnézetünktől, hitünktől, sem nemünktől – mondta köszöntőjében Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője. Hozzátette, ezekben a családokban a szülőknek ugyanaz a dolguk, mint az összes többi szülőnek, ugyanúgy szeretnének megfelelni az élet minden területén. A család nevű társasjátékban ők leginkább csak magukra számíthatnak, ez a kicsinek tűnő különbség óriási, és átrajzolja az életüket – fogalmazott. Kiemelte: a mai napon ezeket a páratlan szülőket ünnepeljük. A díjazottakat és az összes olyan szülőt, aki páratlanul is állja a próbát."

Az eseményen részt vett Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért  felelős államtitkára, aki beszédében kiemelte: „Alakuljon bárhogy is az élet, azoknak a szülőknek, akik magukra vállalják a gyermeknevelés feladatát, kijár a társadalom megbecsülése és elismerése. Magyarország Kormánya pedig folyamatosan törekszik arra, hogy az egyszülős családok helyzetét könnyítse.”

Az esemény keretei között ünnepeltük meg az Egyszülős Központ ötödik születésnapját is.

Köszönjük támogatóinknak, hogy a 2023-as Páratlan Szülő Díj programunk mellé álltak:

Kulturális és Innovációs Minisztérium
Családbarát Magyarország
Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.
Erste Bank Hungary Zrt.
Decathlon
Fenyőharaszti Kastélyszálló
Velence Resort & Spa

 


 

Kapcsolódó videó