Mediáció

Mediáció

Állandó program - kattints a legfrissebb időpontért!

A mediáció vagy közvetítői eljárás vitarendezést jelent. A vitában álló felek egy független harmadik fél, a mediátor jelenlétében és szabályait betartva folytatnak párbeszédet, az ő irányításával jutnak el a konfliktushelyzet megoldásához.

A mediáció előnye, hogy a felek a saját életükre vonatkozó döntéseket maguk hozzák meg. Ennek köszönhetően egyedi megoldások születnek, hiszen a konfliktus lezárását teljes mértékben a saját helyzetükre szabhatják. Ez az oka annak, hogy a mediációs folyamat során kidolgozott megoldások minden érintett számára elfogadhatók.

A mediációs eljárás további előnye, hogy gyorsabb és olcsóbb, mint a pereskedés. A közvetítői folyamat néhány hét, maximum 3-4 hónap alatt lezajlik.

Fontos, hogy a mediátor nem hoz döntést, az ő feladata a megoldáskeresés folyamatának irányítása. A vitában álló felek saját maguk határoznak minden felmerülő kérdésben. A folyamat végén megállapodás születik, amibe csak az kerül bele, amit mindkét fél egyaránt jóváhagyott. A mediátort teljeskörű titoktartás kötelezi.

A mediáció párkapcsolati problémák, válási viták, üzleti konfliktusok és közösségek többszereplős konfliktusainak (pl. lakóközösség, iskolai vagy munkahelyi közösség) rendezésére alkalmas.

A mediáció Egyszülős Kártyával: ingyenes. 

  • A tanácsadásra e-mailben az [email protected] címen lehet jelentkezni.
  • A velünk dolgozó mediátorok által biztosított ingyenes tanácsadást csak az alapítványon keresztül lehet igénybe venni.

Velük találkozhatsz a személyes konzultáción:

Asztalos Dávid

Asztalos Dávid, családi és párkapcsolati mediátor, azaz hivatásos konfliktuskezelő vagyok. Civil közvetítőként pároknak és családoknak segítek békét, nyugalmat és együttműködést teremteni és fenntartani. Mediátori végzettségemet a Pécsi Tudományegyetemen, tanári diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem.
Szerepelek az Igazságügyi Minisztérium Közvetítői Névjegyzékében; a közvetítői igazolványom száma: K0014.

Kinek ajánlom a mediációt?
Konfliktusban álló szülőtársaknak, pároknak, kamaszoknak, és mozaikcsaládok tagjainak.

Meddig tart egy ülés?
Kb 2,5-3 óra

Hogyan foglalhatok időpontot?
Időpontot az [email protected] email címen tudsz foglalni

A civil mediáció egy önkéntes folyamat, amelyben egy független harmadik személy – a mediátor – segít a konfliktusaitok megoldásában akkor, amikor már nem tudtok egymással eredményesen kommunikálni. 

A mediáció nem terápia és nem tanácsadás, a mediátor nem ítélkezik, nem véleményez, és nem tesz igazságot. Ehelyett a bizalmi légkör megteremtésével és a párbeszédetek konstruktív mederben tartásával hozzásegít benneteket a vitás helyzeteitek békés, mindenki számára elfogadható és hosszú távon is fenntartható megoldásához. 

A mediáció nem tud segíteni, ha valamelyik fél pszichiátriai kórképpel rendelkezik, ha a felek között jelentősen eltolódott ez erőegyensúly (pénz, befolyás, stb.), ahol abúzus, erőszakos cselekmények vagy azok veszélye áll fenn, illetve szélsőséges, deviáns viselkedés vagy világnézeti, hitbéli, politikai ellentétek esetén. A civil mediáció célja a békítés és az együttműködés elősegítése; a folyamatban létrejövő egyeségnek jogi következménye nincs.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Kiscsoportos terem
Cím: Budapest 1085 Üllői út 30.