Egyszülős Kártya

Az Egyszülős Kártya az Egyszülős Központ ingyenes és kedvezményes egyszülős szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges, emellett számos kedvezményt biztosít különböző kulturális intézményekben, de vásárlási kedvezményekre is használható.

Mire használható az Egyszülős Kártya?

A kártyával az alábbi kedvezmények vehetők igénybe:

 • az Egyszülős Központ szolgáltatásainak ingyenes/kedvezményes használata

Kulturális és szabadidős kedvezmények:

 • Nemzeti Múzeum (1 felnőtt és 1 gyermek részére 2000 Ft. Minden további gyermek 500 Ft/fő)
 • Szépművészeti Múzeum (állandó kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 26 éves korig ingyenes; időszaki kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 75%)
 • Hopp Ferenc Múzeum (állandó kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 26 éves korig ingyenes; időszaki kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 75%)
 • Magyar Nemzeti Galéria (állandó kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 26 éves korig ingyenes; időszaki kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 75%)
 • Vasarely Múzeum (állandó kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 26 éves korig ingyenes; időszaki kiállítás: felnőtt 50%, eltartott gyerek 75%)
 • Gödöllői Királyi Kastély (teljesárú és diákbelépőből 50%)
 • Fővárosi Nagycirkusz (I.kategória - felnőtt: 3900 Ft, gyerek: 2730 Ft, nyugdíjas 2925 Ft - 25% kedvezmény, sérült gyerek+kísérő -50%, ajándék aktuális cirkuszi kiállítás, II.kategória - felnőtt: 3500 Ft, gyerek: 2450 Ft, nyugdíjas 2625 Ft - 25% kedvezmény, sérült gyerek+kísérő -50%, ajándék aktuális cirkuszi kiállítás)
 • József Attila Színház (15% minden belépőjegy árából, más kedvezménnyel nem összevonható)
 • People Team Alapítvány (30 % nyári táborokra)
 • Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház előadásaikra 20% kedvezményt biztosít a felnőttjegy árából
 • EGER: Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár (egységes olvasójegy 2.200 Ft helyett 1.000 Ft)
 • KECSKEMÉT: Kecskeméti Vadaskert Nonprofit Kft. (10% kedvezmény)      
 • SZOLNOK: Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény könyvtáraiba az alábbi szolgáltatásokból 50 % kedvezmény (dokumentumkölcsönzés, előjegyzés, foglalás, hosszabbítás, késedelmi díjak, könyvtárközi kölcsönzés, fiókközi kölcsönzés, számítógéphasználat,     reprográf szolgáltatások: fénymásolás, szkennelés, nyomtatás, bibliográfiai és szakirodalmi tájékoztatás, irodalomkutatás, témafigyelés)
 • CSÍKSZEREDA: Helen Doron English (15 % kedvezmény a havi tandíj összegéből. A kedvezmény nem vonatkozik a beiratkozási díjra)

Informatikai és telekommunikációs kedvezmények:

 • Yettel (konkrét kedvezményekről a Telenor üzletekben lehet felvilágosítást kérni)
 • MODUSZ Office-Holding Informatikai és Ügyviteli Zrt. (10 % kedvezmény a következő szolgáltatásokból:  vírusmentesítés (NOD32 vásárlása esetén díjmentes), szoftveres, hardveres hibajavítás, hálózati rendszerintegrálás, NOD32 vírusírtó licenc vásárlása,  meglévő NOD32 vírusírtó licenc hosszabbítása)

Szolgáltatáshoz kapcsolódó kedvezmények:

 • Demeter Masszázs (50% kedvezményt kapnak az egyszülős kártyával rendelkezők, 60 perc 4500 Ft)
 • Szeged: Szabó Szilvia Noémi (A szegedi egyszülős családoknak kedvezményespszichológiai tanácsadást biztosít az egyszülős kártya felmutatásával: egyéni vagy csoportos terápia  7 000 Ft/60 perc,   segítő beszélgetés felnőtteknek 4 000 Ft/60 perc,  segítő beszélgetés gyerekeknek 3 000 Ft/60 perc)

Kereskedelemhez kapcsolódó kedvezmények: 

 • Praktiker Kft. (10% százalék kedvezmény valamennyi termékre, a kedvezmény azonban nem vonatkozik az élelmiszerekre, az akciós termékekre, illetve „Kiárusítás” és a „Tartósan alacsony ár” megnevezéssel megjelölt leárazott termékekre. Kedvezmény igénybe vehető 2023-ban az alábbi napokon: január 12-15, február 9-12, március 9-12, április 13-16, május 11-14, június 8-11, július 13-16, agusztus 10-13, szeptember 7-10, október 12-15, november 9-12, december 7-10.)
 • SIXI 2000 Kft. (10 % a teljes árukészletre – kivéve a Panka Shop termékek)
 • KECSKEMÉT: Centrál Papírbolt (10 % kedvezmény. Az  egyszülős kártya kedvezmény más kedvezménnyel nem vonható össze)

Egészségügyhöz kapcsolódó kedvezmények:

Mikor kaphatsz Egyszülős Kártyát?
 
Ha egyedül neveled gyermeked vagy nagykorúak esetében 25 évesnél nem idősebb, nappali tagozatos fiatalt, és ezért emelt összegű családi pótlékban részesülsz. Egyszülős Kártyáddal az Egyszülős Központ szinte valamennyi szolgáltatását igénybe tudod venni. A kártya névre szól, így ha te igényelted, csak te használhatod.

Mivel tudod igazolni, hogy egyedül nevelsz?

Az alábbi dokumentumok közül egyet kell feltöltened az online regisztráció során:

 • hatósági bizonyítvány családi pótlék megállapításáról (egyedülálló szülő esetében)
  • egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén – 13.700 Ft
  • két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) - 14.800 Ft
  • három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) - 17.000 Ft
  • tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelő esetén - 25.900 Ft
 • folyamatban lévő válási dokumentum
 • bírósági ítélet a házasság felbontásáról
 • halotti anyakönyvi kivonat

MÁK igazolvány nem megfelelő (nem látható a pontos összeg).

Ha a gyerek még nem múlt el 25 éves, és nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytat, kérjük, hozd magaddal a gyerek iskolalátogatási igazolását is.

Az Egyszülős Kártya díja

A kártya díja egy évre 500 forint. Ha úgy érzed, ezt az összeget nem engedheted meg magadnak, jelezd felénk, és az Egyszülős Központ átvállalja a kártya árát.

Az Egyszülős Kártya érvényessége

A kártyát évente meg kell újítanod, hiszen ennyi idő alatt változhat az élethelyzeted. A kártya érvényessége a kiváltástól számított egy évre vonatkozik, a kártya lejáratáról automatikus üzenetben tájékoztatunk. Így a például 2023. február 10-én kiváltott kártyád 2024. február 10-ig érvényes. Amennyiben az élethelyzeted megváltozik, kérjük jelezd felénk!

Megújult az Egyszülős Kártya!

2021. júniusában online kártyára váltottunk. Az online Egyszülős Kártya már helyet sem foglal, mindig nálad lesz, amikor csak szükséged van rá. Nem hagyod el, nem kopik meg, viszont óvja a környezetünket és persze modern és praktikus is.

Támogatói Egyszülős Kártya vásárlása

Amennyiben anyagi lehetőségeid megengedik, kérjük, támogasd az Egyszülős Központ működését, és rajtunk keresztül a rászoruló egyszülős családokat 10 ezer forintos támogatói kártya vásárlásával. A támogatói kártya ugyanolyan szolgáltatásokra és kedvezményekre jogosít, mint az Egyszülős Kártya, és kiváltásának feltételei is ugyanazok. 
 
Hogyan igényelhetsz (és hosszabbíthatsz meg) Egyszülős Kártyát?

A kártya igénylésének rendszerét átalakítottuk, a kártya az alábbi módokon igényelhető.

Amennyiben már rendelkezel Egyszülős Kártyával, kérjük, utald át a kártya díját a Gránit Bank Zrt. 12100011-17731449-00000000 számlaszámra, és a közlemény rovatban tüntesd fel a saját neved és e-mail címed. Amennyiben ezek az információk (saját név, e-mail cím) nem szerepelnek a közleményben, nem tudjuk beazonosító a befizetőt, így a kártya díját visszautaljuk. Sikeres azonosítás után meghosszabbítjuk a kártyád érvényességét. Ezt az online kártyát a honlapon, a profilod menüpontban láthatod.

Amennyiben még nem rendelkezel Egyszülős Kártyával, kérjük, először regisztrálj a honlapon.

KÁRTYA IGÉNYLÉS ➤➤➤

A kért személyes adatok után kérjük, hogy igazold egyszülőségedet az igazoló dokumentum feltöltésével. Ezt követően az OTP Simple felület segítségével kiegyenlítheted az 500 forintos kártyadíjat. Az online kártyád sikeres fizetést követően ellenőrizzük adataidat. Pár napon belül már látható is lesz a kártya a profilodban.

Az online és személyes szolgáltatásaink a regisztráció után a kártyaszám birtokában azonnal elérhetők.

Hogyan kapod meg a kártyát?

Sikeres fizetés és az egyszülős igazolás ellenőrzése után aktiváljuk a kártyádat. Pár nap türelmedet kérjük, csúcsidőkben akár egy hétig is eltarthat az aktiválás. Köszönjük, ha türelemmel vagy. Minden esetben elküldjük az aktívált Egyszülős Kártyádat e-mail címedre is, illetve az online kártyádat a honlapon keresztül a profilodból az e-mail címed és a kártyád utolsó négy számjegyének megadásával tudod előhívni.

Mi a teendő, ha elveszíted a kártyádat?

Online kártyádat nem tudod elveszíteni. Rendszerünk tárolja az adataidat, ezért bármikor eléred a kártyát.

 

Kapcsolódó videó