MOZDULJ KI! – Májusi barangolás a Budai hegyekben

MOZDULJ KI! – Májusi barangolás a Budai hegyekben

Egy kirándulás mindig szuper hétvégi program - tölts velünk egy vidám napot a természetben! Várunk titeket a Mozdulj ki! programsorozat májusi eseményére. Kirándulással egybekötött számháborút rendezünk a kalandvágyó gyerekeknek.

Időpont: 2023. május 20. (szombat) 10.00                                           

Találkozó: 9:45 - 10:00 között a budai Egyszülős Központban (1122 Budapest, Magyar Jakobinusok tere 1.), innen a 17-es villamossal megyünk tovább a Kolosy-térre. Majd a 65-ös busszal Fenyőgyöngye buszvégállomásig utazunk.

Útvonal: A buszvégállomástól fenyők sokasága alatt kavicsos úton haladunk az Országos Kéktúrán, majd áttérve a zöld jelzésre, Guckler Károly tanösvényhez érkezünk. A széles erdei sétányon interaktív táblák mutatják be a környék élővilágát. Ezen az úton haladva két ponton is csodás kilátás tárul elénk Budapestre. Túránk következő állomása a Virágos-nyereg. Itt kisebb pihenő után számháborúval színesítjük programunkat.

Visszatérve a kék túraútvonalra következő izgalmas pontunk a Guckler Kilátó. Innen csodás körpanoráma tárul elénk. Az építményből jól láthatók a főváros jellegzetes épületei, valamint a környező hegyek. A Pilis és a Visegrádi-hegység vonulatain kívül, szép időben a Börzsöny és a Mátra is látható.

A kilátótól a kéktúra egyenesen levezet minket a kiindulási ponthoz. Fenyőgyöngye megállótól busszal utazunk a Kolosy térre, onnen pedig a 17-es villamos visszavisz a Budai Központhoz.

Táv: 10km

Időtartam: 6 óra ( pihenővel)

Kirándulás erőssége: közepes

Felszerelés: bokát tartó lábbeli, hátizsák ,elegendő étel és innivaló

Kirándulás vezetője: Adamcsók Valéria

Regisztráció: Jelentkezni a honlapon az időpontfoglalásnál lehet.

  • A kirándulást megelőzően minden regisztrálóval e-mailben felvesszük a kapcsolatot.
  • A kiránduláson bárki részt vehet, viszont gyerekek csak szülői/felnőtt felügyelettel kirándulhatnak velünk.
  • A kiránduláson mindenki saját felelősségére vesz részt!

fotó: visitobuda.hu

...
Egyszülős Alapítvány

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ Buda
Cím: