Pszichológia tanácsadás

Pszichológia tanácsadás

Támogatást biztosítunk a nehéz lelki terhekkel vívódó, krízishelyzetben lévő egyedülálló szülőknek és gyerekeknek az alábbiak szerint:

  • ​A segítség több alkalmas konzultációt biztosít a probléma komplexitásától függően. Nem jelent terápiát.
  • A programra jelentkezni az [email protected] címen lehet. 
  • A velünk dolgozó szakemberek által biztosított ingyenes tanácsadást csak az alapítványon keresztül lehet igénybe venni.

Árak: Az ingyenes tanácsadást csak Egyszülős Kártyával rendelkezők vehetik igénybe.

Velük találkozhatsz a személyes konzultáción:

Gödrös Zsóka

Budapesten élek, tanulmányaimat is itt végeztem. A pályaválasztásban nagyban motivált a mások iránti érdeklődés és a segítő szándék. Érettségi után a Budai Heine-Medin gyermekkorházban paralízises gyerekeket tornáztattam, mint segédgyógytornász. Ezután elvégeztem a Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolát, majd két és fél évig Indiában éltem. Amikor hazajöttem, tanársegéd lettem a Gyógypedagógiai Főiskolán. Elméleti órákat tartottam, konzultációkat vezettem, szakdolgozatokat irányítottam. Ezalatt  végeztem el az ELTE pszichológiai szakát, és 1977-ben klinikai szakpszichológusként diplomáztam. Pszichológusként a XII. ker. Nevelési Tanácsadóban dolgoztam a gyerekekkel és szüleikkel. Mindezek közben alkalmam volt a szakma legfjobbjai által tartott továbbképzéseken részt venni. Évek múlva magánéleti okokból elhagytam a pályát és családi vállalkozásunkban helyezkedtem el és innen mentem  nyugdíjba 2007-ben.    

Mint gyógypedagógus és pszichológus, úgy gondoltam, hogy tanácsadóként tudok hozzátenni az Alapítvány munkájához. Olyan szülőkkel foglalkoznék, akik egy megbillent élethelyzetben, megoldatlan konfliktusokkal, traumákkal, szorongással küzdenek. Gyakori hogy indulataikat nem tudják egyensúlyban tartani, vagy döntésképtelenné válnak, sodródnak. A terápia célja. hogy a kliens a legkevesebb konfliktussal tudjon élni, a konfliktusok ne mélyedjenek el, ne terjedjenek tovább, hanem oldódjanak meg. Fontos elérni, hogy a páciens ne a tanácsadó képességeiben bízzon, hanem saját lelki erejében. Fontos, hogy közössen keressük a megoldást.    

Helyszín: Egyszülős Központ Buda (1122 Budapest Magyar Jakobinusok tere 1.) vagy Egyszülős Központ Pest (1085 Budapest, Üllői út 30.

KÖBÖLKUTI BEA

Gyermekekkel és felnőttekkel is foglalkozom, az alapítványhoz fordulók lelki támogatásában veszek részt.
A hozott probléma mélyebb megértését igyekszünk elérni, és olyan szempontokat is észrevehetünk,  amelyek eddig kevésbé voltak láthatóak. 

Bővebb bemutatkozás

Mindwell Pszichológiai Központ

Partnerünk, a Mindwell Pszichológiai Központ komplex pszichológiai szolgáltatást nyújt. Magasan képzett és tapasztalt szakemberei egyéni és csoportos konzultációkkal, tanácsadásokkal segítenek. Közreműködésükkel lehetőség van gyermek vagy szülő számára részt venni egy több alkalomból álló egyéni konzultáción.

Kiss Laura

Kiss Laura vagyok, pszichológus, gestalt terapeuta gyakornok és life coach. Miután pszichológusként végeztem, nemzetközi szoftverfejlesztő cégeknél dolgoztam, pszichológusként, majd kutatóként. Élveztem a színes, változatos munkát a gyorsan változó környezetben, de idővel egyre hangosabb lett bennem, hogy ez nem az én utam; másként akarok embereket támogatni. 

Az ottani tapasztalataimból láttam, hogy az egyéni életutak, problémák milyen hatással vannak önmagam és kollégáim jelenére, jóllétére. Én ennek a jóllétnek a támogatásában láttam a jövőmet. Így képeztem magam, hogy a coachingon túl, egyéni tanácsadáson is tudjam kísérni a hozzám fordulókat. 

Pszichológusként és gestalt terapeuta gyakornokként tanulom a jelenlét erejét és az elfogadás változtató természetét. Erősen foglalkoztat a transzgenerációs minták jelenléte a hétköznapjainkban és a családi mintákkal való önismereti munka. 

Célom, mind szakmai és magán emberként is, hogy a környezetemben élőkkel olyan légkört teremtsünk, amelyben szabadon, egymást támogatva, képesek vagyunk megélni autentikus önmagunkat.

Klienseimet segítem abban, hogy az életük különböző területeit és szerepeiket össze tudják hangolni. Eszközöket keresek velük, hogy a mindennapi rohanásban is örömmel tudjanak jelen lenni. Olyan teret alakítunk ki, amelyben biztonsággal és elfogadással tudnak magukra nézni. Rápillanthatnak a nehéz helyzeteikre, kockáról kockára haladva vizsgálhatják. Kísérletezésekkel, párbeszédeink által jobban megismerhetik önmagukat; hogy kik is ők, és – ami talán még fontosabb – hogy HOGYAN csinálják azt. Felfedezhetik a kíváncsiságukat önmaguk és a világ felé.

Pszichológiai tanácsadás, gestalt terápia és coaching

Egyéni tanácsadásaimon felnőtteket támogatok. A következő témákban dolgozunk együtt:
- munka-magánélet egyensúly megtalálása
- kapcsolati elakadások, konfliktusok
- különböző életterületek, feladatok összehangolódása
- pályaválasztás, karriertanácsadás
- életmódváltás, változás elkezdése és véghez vitele
- élettervezés, életcél megtalálása
- önbizalom, önismeret elmélyítése
- stressz és feszültség kezelés
- szülői szereppel kapcsolatos elakadások
- érzelmi kiégés, kiégés

Hetente, vagy kéthetente beszélgetünk az általad hozott témáról. Közös munkával, velem párbeszédben feltérképezzük az erőforrásaidat, és számodra megfelelő, élhető megoldásokat dolgozunk ki a mindennapok nehéz helyzeteire. Egy olyan élet vezetésében támogatlak, ahol te is számítasz magadnak, ahol biztonsággal és örömmel megélheted önmagadat.

Eszközök, amiket használunk majd a konzultációkon:

- Holisztikus, rendszer szemlélettel közelítjük meg az általad hozott témát, figyelembe véve a testi-, lelki megéléseket, és a környezetedben észlelt összefüggéseket.
- Mindfulness technikákkal igyekszünk lecsendesíteni a nyüzsgésből, rohanásból származó zajt, hogy jelen tudj lenni a mindennapokban és a nehéz helyzetekben is.
- A verbalitáson túl dolgozunk a testtel, mozgásokkal, hogy a feljövő témákat ne csak átbeszéljük, hanem meg is tudd élni az “itt és mostban”.
- Növeljük a testtudatosságodat, hogy megtanulj figyelni a tested jelzéseire, és használni tudd azokat, amikor szükséged van rá.
- Szélesítjük a perspektívádat, hogy részletesebben ráláss a helyzetedre, és megtaláld a saját megoldásaidat rá.
- Felfedezzük, hogy milyen értékeket tartasz fontosnak, ezek alapján milyen prioritásaid vannak.
- Eszközöket keresel velem arra, hogy ezeket úgy tudd kommunikálni, hogy valóban meghallják és elfogadják a határaidat.

Első online konzultáció: 30 perces 
50 perces egyéni konzultációk, 3 alkalommal, heti-kétheti rendszerességgel

Helyszín: online és  Egyszülős Központ Buda (1122 Budapest Magyar Jakobinusok tere 1.)

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Konzultációs szoba
Cím: Budapest 1085 Üllői út 30.