YFU Nemzetközi Diákcsere szervezet - Fogadócsaládot keresünk

YFU Nemzetközi Diákcsere szervezet - Fogadócsaládot keresünk

A YFU Nemzetközi Diákcsere szervezet közel harminc éve szervez diákcsere programokat, melynek során magyar középiskolás diákok külföldön, külföldiek pedig Magyarországon töltenek egy tanévet vagy szemesztert. Interkulturális diákcsere programjaink egyben oktatási programok is. Minden hozzánk érkező cserediák magyar fogadócsaládnál lakik és helyi középiskolában tanul.

Szervezetünk új családot keres az egyik német cserediák számára.  

Ole augusztusban érkezett Magyarországra és a Weiner Leó Katolikus Zenei Szakgimnázium (1112 Budapest, Neszmélyi út 30.) tanulója. A 10. osztályba jár, fő hangszere a nagybőgő. Jelenlegi fogadócsaládjánál 2023. január végéig tud maradni és ezért a csereévéből maradó öt hónapra új családot keres.

 Ole anyanyelve német, ezen felül tud angolul, franciául és már egészen jól beszél magyarul is. Ole nyitott, vidám természetű és nagyon udvarias fiú. Nagyon önálló, már jól ismeri Budapesten a járást. Szeret sportolni és szívesen részt vesz bármilyen közös tevékenységben.

 Ole csereéve 2023. július 1-ig tart, tehát erre az időszakra (2023. február 1-július 1.) szeretnénk befogadó családot találni számára. Mivel zenei tagozatos diák és az iskolaváltás nehézségeket okozna, elsősorban olyan családok jelentkezését várjuk, akiknek a lakóhelyétől jól megközelíthető a Weiner Leó Szakgimnázium.

 További információkat olvashatnak Oleról a csatolt Haho, Ole vagyok tájékoztatókban, illetve Ole angol nyelvű levelében, melyet érkezése előtt írt jövőbeni fogadócsaládjának.

 A diákfogadás egy egyedülálló lehetőség arra, hogy otthonunkban multi-kulturális környezetet teremtsünk. Fogadócsaládjaink önkéntes alapon vállalják egy külföldi cserediák befogadását, nemcsak otthonukba, de saját családi életükbe is. Biztosítanak neki szállást, napi három étkezést, és igyekeznek családtagként kezelni őt. Nem elvárás, hogy külön szobája legyen a cserediáknak, vele egynemű fogadótestvérrel közös szobába is kerülhet. A diákfogadásról további információkat találnak a csatolt Beutazó Tájékoztatóban.

Amennyiben érdeklődnek a fogadás iránt vagy többet szeretnétek megtudni Ole fogadásával kapcsolatban, kérlek keressetek meg emailen vagy telefonon. Email: [email protected] Tel: +36 70 414 6678. Jelentkezni a csatolt Fogadócsalád jelentkezési lapon lehet. Megköszönöm, ha tovább küldik a lehetőséget ismerőseiknek, barátaiknak.

...
Egyszülős Alapítvány

Az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány 2018 óta működteti az Egyszülős Központot, amely nemcsak Magyarországon, de nemzetközileg is úttörő kezdeményezésnek számít. A Központ azzal a céllal jött létre, hogy egyenlő esélyt teremtsen a több mint félmillió egyszülős gyereknek és támogató közegként segítse az egyszülős családok mindennapjait.

Időpontfoglalás

Belépő: 0 Ft,-

Helyszín

Hol: Egyszülős Központ, Közösségi tér
Cím:
- 1085. Budapest, Üllői út 30.
- 1122. Budapest, Magyar Jakobinusok tere 1.